Villa K - Et prosjekt der bærekraft oppfyller luksus

  • Matthew Patterson
  • 0
  • 3767
  • 303

Villa K ligger i den vakre regionen Thuringia, i Tyskland, og er en bolig som virkelig får mest mulig ut av sin beliggenhet, som omfavner alle aspekter og maksimerer alle sidens attributter. Boligen tilbyr totalt 248 kvadratmeter boareal og ble ferdigstilt i 2014 av Paul de Ruiter Architects, et selskap etablert i 1994 som kontinuerlig tilpasser seg og tilbyr innovative design og løsninger mens de prøver å integrere bærekraften mest mulig i prosjektene sine.

Villa K er et representativt prosjekt for arkitektene. Det kan beskrives nøyaktig ved begreper som bærekraftig, innovativ, diskret og vakkert integrert i naturen. Designen er enkel og bruker bare stål, betong og glass.

I motsetning til hva materialvalget velger, føles boligen veldig innbydende og komfortabel. Den var orientert mot sør for å utnytte sollyset maksimalt. Den nordlige delen av bygningen er innebygd i skråningen og inneholder inngangspartiet, serviceområdene, jaktrommet, spiskammer og en seks-bil garasje.

Den sørlige delen er okkupert av oppholdsrom og soverom. En glassfasade med tak-til-gulv-vinduer gir uforstyrret utsikt over dalen og det omkringliggende landskapet, og lar dem bli en del av interiøret i boarealene.

Den minimale materialpaletten gir dette prosjektet en veldig enkel og svært tilpassbar karakter. Så langt som interiørdesignet er, er den kromatiske paletten hovedsakelig basert på nøytrale toner ment for å holde innredningen minimal for å fremheve den fantastiske utsikten. Elementer som Eames loungestol i stuen gir et snev av luksus til innredningen, og skaper en god balanse.

MoreINSPIRATION
  • Rundbassenget er plassert vinkelrett på terrassen og inneholdt en plattform som ble trukket opp for å opprettholde kontinuiteten til dette rommet. Rundt terrassen er en hage der eierne plantet grønnsaker og frukttrær. Det fungerer som en buffersone mellom boligen og dalen. Bassenget er utkraget over hagen og legger drama til utsikten.

    Taket på villaen er dekket med mose. Dette gjør at bygningen bedre kan blandes inn, bli en del av landskapet, samtidig som det bidrar til den generelle varmeisolasjonen i huset. Solceller plassert over garasjen og inngangen understreker prosjektets bærekraftige og miljøvennlige karakter.

    I tillegg til disse har villaen også en varmeveksler som har rollen som å regulere temperaturen inne i huset gjennom året. På grunn av det faktum at den sørorienterte delen er badet i sollys mens den nordlige delen er innebygd i skråningen, forårsaker dette store temperaturforskjeller mellom mellomrommene.

    Varmepumpen er med på å stabilisere temperaturen, og holder en hyggelig atmosfære hele tiden. Hele prosessen er fullstendig automatisk, og den kontrollerer også gulvvarmen implementert for alle rommene. Dette elementet, i tillegg til mange andre, fremhever den vakre balanserte etablerte mellom prosjektets bærekraftige og luksuriøse karakter.




Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.

Interiørdesign og vakker arkitektur.
En designblogg med ideer for interiørdesign, arkitektur, moderne møbler, designprosjekter og forslag.