Lekende hovedkvarter tilpasser seg behovene til en oppstart

  • Robert Stephens
  • 0
  • 1770
  • 265

Oppstartsbedrifter er definert av vekst, endring og fantastisk potensial, og kontoret eller hovedkvarteret som alt dette er mulig må karakteriseres av de samme egenskapene. En vellykket sak som angår alt det som er Uniplaces-hovedkvarteret.

Utviklet for et ungt oppstartsfirma som spesialiserer seg på å hjelpe studenter over hele verden med å finne boliger og overnattingssteder. Hovedkvarteret deres ble designet av Paralelo Zero, et arkitektkontor grunnlagt i 2013 og dedikert til studier og bevaring av portugisisk kultur og kulturarv i Afrika, men som også har andre mer forskjellige prosjekter.

Hovedkvarteret har en plass på 1000 kvadratmeter og ligger i Lisboa, Portugal. Et av arkitektenes mål for dette prosjektet var å finne en måte å maksimere arbeidsytelsen ved å tilpasse og optimalisere plassen best mulig.

For å sikre den beste romlige tilnærmingen for selskapet, utviklet arkitektene et åpent romkonsept. En design med så få partisjoner som mulig ble foretrukket for å opprettholde en åpen og fleksibel layout på hele kontoret.

Designkonseptet hadde også som mål å skape et fleksibelt forhold mellom enkeltpersoner og grupper, sikre enkel overføring og samarbeid for ulike prosjekter og oppgaver. Dette er en tilnærming valgt av mange store selskaper for hovedkvarteret.

Selv om den generelle utformingen er åpen og romslig, utelukker dette ikke personvernet helt. Hovedkvarteret har en serie i småskalaer som er strategisk fordelt over planløsningen. De har hver en egen funksjon.

MoreINSPIRATION
  • For å sikre et veldig trivelig og friskt arbeidsmiljø, inkluderte arkitektene også en serie med ettertankeområder i designen av noen få små rom som er integrert i det åpne rommet, mens det er et drivhus i hjertet av kontoret..

    Her inne er veggene grønne og innredningen er frisk og enkel. Tregulvet tilfører et varmt preg på plassen og får det også til å se litt mer ut som en veranda. Selvfølgelig vektlegges alt dette gjennom bruk av utemøbler. En serie slanke små bord med runde topper kompletteres med delikate stoler.

    Men det er mer til nettopp dette området. Drivhuset det ble kalt, gjør det også lettere for kontoret å integrere seg i den arkitektoniske konteksten og å se ut som en del av bygningen som ikke prøver å distansere seg fra omgivelsene.

    Kontoret finner du i jernbanebygningen Rossio, en struktur med mye historie, vakre buede vinduer og bohemsk arkitektur. Et særegent kjennetegn ved bygningen er overfloden av nautiske detaljer innebygd i utformingen. Noen av disse ble også integrert i den nye designen til dette kontoret.

    For eksempel ble tau netting brukt i forskjellige rom. Et veldig interessant trekk er utvidelsen av mesaninen gjennom en nedhengt nettstruktur der ansatte kan slappe av og jobbe i et uformelt og avslappet miljø. Denne typen dynamisk design hjelper deg med å legge et lekende preg på arbeidsmiljøet. Det er også en funksjon som stimulerer kommunikasjon og interaksjon mellom ansatte, og skaper et vennlig miljø for alle å glede seg over.

    Arkitektene satte et mål for seg selv og klarte å oppnå det. De ønsket å opprette et kontor med karakter som skulle representere selskapets verdier og kultur, og det er akkurat det de klarte å gjøre.




Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.

Interiørdesign og vakker arkitektur.
En designblogg med ideer for interiørdesign, arkitektur, moderne møbler, designprosjekter og forslag.