Modern Vineyard House naturlig blander funksjon og komfort

  • Griffin Rich
  • 0
  • 3976
  • 967

Den 20 mål store tomten okkupert av Retrospect Vineyards ligger i Windsor, California, og den produserer pinot noir-druer til de nærliggende vingårder. I 2010 kjøpte de nye eierne eiendommen og bestemte seg for å gjøre noen få endringer. De ønsket å bli mer involvert i vinproduksjonsprosessen, så de bestemte seg for at de ville ha et hjem der.

Bygningen ble tegnet av Swatt Miers Architects og var ment å tjene som et fritidshus så det måtte være enkelt å leve med. Arkitektene anvendte alle de viktigste konseptene som definerer deres praksis. De tok hensyn til hvordan bygningen forholder seg til land og omgivelser, de designet den med åpne planer både vertikalt og horisontalt, og de sørget for at det skulle bli en jevn fortsettelse mellom innendørs og uterom.

Men det var også noen få særegenheter som gjorde dette prosjektet unikt. Dette moderne familie tilfluktsstedet ligger ved en fungerende vingård, og arkitektene måtte holde de to funksjonene adskilt mens de ga eierne en følelse av privatliv.

De tegnet tre strukturer: et hovedhus, et tilstøtende fjøs og en frittliggende gjestesuite. Låven inneholder utstyr og materialer til vingården og er kledd i samme type stein som hovedhuset, så det er kontinuitet mellom strukturene.

Hovedhuset har låven på den ene siden og den vakre utsikten over vingården på den andre. Teamet så for seg det med to distinkte fasadebehandlinger og en T-formet plan. Den nordlige siden av huset har en ugjennomsiktig inngangsparti med en vertikal treskjerm, mens sørsiden har dobbelhøyde vinduer i stedet for solide vegger. To innkjørsler skiller kommersiell og privat virksomhet, og det er også en stor parkeringsplass for lastebiler.

Utformingen og strukturen til hovedhuset er enkel og moderne. Det offentlige og de delte områdene er i første etasje. Stue- og spisestueområdene har en stor skyvedører i glass som kobler disse mellomrommene til utendørs bassengterrassen.

En peisvegg er hovedattraksjonen for det uformelle salongområdet som også har to livlige røde lenestoler som bryter den nøytrale kromatiske paletten.

MoreINSPIRATION
  • Spisebordet og stolene er svarte, elegante og mangler unødvendige detaljer eller ornamenter. De lite hengende pendellampene gir et snev av raffinement til dette området.

    Det romslige kjøkkenet åpner også til bassengterrassen og hadde utsikt over den vakre vingården gjennom gulv til tak-vinduer og skyvedører i glassdører. Fargepaletten her er enkel og nøytral med varme toner som samsvarer med de som brukes i stuen.

    En lignende designtilnærming definerer kontorlokalet. Et langt, kontinuerlig vindu spenner over lengden på det minimalistiske skrivebordet, og tilbyr ekspansiv utsikt over landskapet og slipper inn naturlig lys. Igjen, de varme, nøytrale fargene og valg av materialer gjør dette til et veldig imøtekommende rom.

    Det romslige badet er åpent og luftig, med en gjennomsiktig glassdusj, et ovalt frittstående badekar og en varm grå palett overalt.

    Soverommene er på øverste nivå. Hovedsuiten og barnas rom er atskilt med en bro med utsikt over dobbelthøyden boareal. Dette nivået har vinduer i full høyde som åpner rommene for utendørs og den vidstrakte utsikten.

    I tillegg til hovedhuset og låven er det også en frittliggende gjestesuite. Den fungerer som en uavhengig struktur, men den er koblet til hovedstrukturen gjennom et lavt tak. Plassen mellom disse volumene fungerer som et felles utekjøkken og stue med terrasse og utsikt over vingården på to sider.




Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.

Interiørdesign og vakker arkitektur.
En designblogg med ideer for interiørdesign, arkitektur, moderne møbler, designprosjekter og forslag.