En moderne glassforlengelse bygget for et Adobe House

  • Robert Stephens
  • 0
  • 4953
  • 1566

Å bygge utvidelser for eksisterende hus er ofte vanskeligere enn å redesigne hele eiendommen fra bunnen av. Det er fordi det må være en forbindelse mellom det gamle og det nye, og alt må planlegges i forhold til det som allerede er der. Hver gang er målene og designstrategien forskjellige. Tilnærmingen valgt av arkitekt Andrés Argudo for denne retrett i Ecuador var en fantastisk balansert.

Det allerede eksisterende huset ble bevart og fikk en utvidelse som er uavhengigDet eksisterende huset er en adobe-struktur som må forbli fokuspunktet på stedet

Arkitekten måtte designe et tilbygg for et allerede eksisterende adobehus. Klienten ønsket å legge til flere bo- og soveplasser uten å overmanne det originale bygget. Utvidelsen måtte tillate at fokuset forblir på Adobe-huset, men samtidig måtte det gjøre mest mulig ut av stedet, og spesielt utsikten som er utrolig.

For å holde fokuset på den opprinnelige strukturen ble utvidelsen bygget på et lavere nivåDet nye bygget omfavner skråningen og tilbyr vakker utsikt over innsjøen og furuskogen

Området er skrånende og omgitt av fjell, en innsjø og en furuskog. Det første huset ligger på toppen av skråningen, hvor utsikten er mest fantastisk. For å tillate det å forbli sentrum for oppmerksomheten, plasserte arkitekten den nye 245 kvadratmeter store forlengelsen på et lavere nivå, nedover skråningen. Problemet som gjensto var at det måtte være en måte å bringe friluftsliv inn i forlengelsen. Løsningen var å gi strukturen en fasade for det meste laget av glass.

Taket av den nye strukturen fungerer som en terrasse og en forlengelse av det gamle husets boareal
MoreINSPIRATION
  • Den nye fasaden er hovedsakelig laget av glass for å ramme inn den vakre utsikten best mulig

    Utvidelsen omfavner skråningen, og utnytter sin nærhet til innsjøen og den fantastiske furuskogen spredt rundt den. Klienten ønsket at denne nye delen av huset skulle være så åpen som mulig, og vinduene i full høyde hjelper definitivt til å nå dette målet.

    Den glaserte fasaden lar naturlig lys og panoramautsikt inne, og skaper en forbindelse med dalenTakterrassen er et åpent sosialt område med enkle møbler, glassbeskyttere og utsikt over tretoppene

    Det er en annen ting med utvidelsen. Taket fungerer som en åpen terrasse med glassbeskyttere. Dette gjør at den kan tjene som en naturlig forlengelse av de sosiale områdene inne i hovedhuset. Utsikten herfra er åpenbart nydelig. Det er også et badestamp innebygd i terrassen og en rekke funksjoner som gjør det føles koselig.

    Det er også en tredekkseksjon med et innebygd badekar som får mest mulig ut av utsiktenSteinbuen er et kult trekk, spesielt i kontrast til den glaserte fasaden til forlengelsenPanoramaet er drømmende, både fra hovedhuset og tilbygget



Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.

Interiørdesign og vakker arkitektur.
En designblogg med ideer for interiørdesign, arkitektur, moderne møbler, designprosjekter og forslag.